Hakkımızda

Koordinatörlüğümüz, Üniversitemizin Bologna sürecine dahil olmasıyla birlikte, önlisans ve lisans öğrencilerinin alan dışı seçmeli ders ihtiyacını karşılayabilmek için 2012 – 2013 Eğitim Öğretim Yılı, Güz Yarıyılında kurularak faaliyete başlamıştır.  Daha önce Sıhhiye Kampüsü ve H. Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’nda bulunan Seçmeli Dersler ile Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokulu’nca verilen seçmeli derslere de “SEC” kodu verilerek birimimize bağlanmıştır.

Koordinatörlüğümüz faaliyetlerini Üniversite adına Rektöre ve Eğitimden Sorumlu Rektör Yardımcısına karşı sorumlu olarak yürütmektedir.

Koordinatörlüğümüz, evrensel değerler ışığında, üniversitemizin misyonu, vizyonu, stratejik amaç ve hedefleri doğrultusunda, tıp-sağlık bilimleri, fen-mühendislik bilimleri, sosyal-beşerî bilimler, kültür ve sanat alanlarında nitelikli derslerin açılmasını koordine etmektedir.

Koordinatörlüğümüz;

• Her eğitim – öğretim yarıyılı için seçmeli derslerin koordinasyonunu sağlar.
  • Seçmeli derslerin açılması/kapatılması ve onaylanması sürecinde Eğitim Komisyonu ile koordinasyonu ve iletişimi sağlar.
  • Her eğitim – öğretim yarıyılı için açılması kesinleşen seçmeli derslerin Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü web sayfasında ilan edilmesini sağlar.
  • Açılan seçmeli derslerin kontenjanların belirlenmesi ve şubelendirilmesini sağlar.
  • Açılan seçmeli derslerin sınıf, gün ve saatlerinin belirlenmesini sağlar.
  • Açılan seçmeli derslerin sınavlarının Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü web sayfasında ilan edilmesini sağlar.
  • Rektör’ ün konuyla ilgili görevlendireceği Rektör Yardımcısına Birim havuzdaki dersler hakkında yıllık rapor sunar.

Koordinatörlük, seçmeli derslerin açılması, şubelendirilmesi, kontenjanların belirlenmesi, derslerin yapılacağı gün, saat ve dersliklerin belirlenmesi, sınavların duyurulması noktasında, Eğitim Komisyonu, ilgili akademik birimler ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile koordineli olarak çalışmaktadır.

Koordinatörlüğümüz bünyesindeki “SEC” kodu ile açılması kesinleşen dersler her eğitim öğretim yılı Güz ve Bahar yarıyılında, üniversite akademik takviminde belirtilen ders kayıt tarihinden önce, önlisan ve lisans öğrencilerinin seçimine açık olacak şekilde öğrenci işlerinin sistemine yüklemekte ve ders programını web sayfasında ilan etmektedir.

Koordinatörlüğümüz bünyesinde Sıhhıye ve Beytepe yerleşkesi olarak her iki kampüsümüzde SEC kodlu dersler verilmektedir.